De Feniksstraat

Logo FeniksstraatDeze zomer loopt in de Kinderbrouwerij van Reningelst de expo “Feniks, kinderen in de wederopbouw”. Hoe ervaren kinderen het leven na de Eerste Wereldoorlog? Tijdens de tentoonstelling krijgt iedereen de kans om mee te tekenen aan de Feniksstraat. Een rij huizen, met daartussen plots een gap, een gat. Het huis is platgebombardeerd, de grond geëffend.

Hoe zou jij dit gat invullen? Waarheidsgetrouw of met een twist? llustratoren gaan er nu al mee aan de slag. Een van hen is Kamagurka. En hij gaat nog een stapje verder. Met zijn ontwerp onder de arm klopt hij aan bij de bewoners van het dorp. Wat vinden zij ervan en hoe zouden zij het gat opvullen? Wederopbouw of niet?

Het resultaat van “Kama in Reningelst” is te zien als documentaire in de tentoonstelling, in de kamer waar de creatieve brouwsels van bewoners en bezoekers langzaam rijpen tot een nieuwe dorpsstraat.

Teken zelf mee aan de Feniksstraat!

Bezorg ons jouw ontwerp en word deelnemer aan de expo. Misschien word je wel uitgeroepen tot dé designer van de Feniksstraat?

Hoe teken je mee?

Tijdens de Corona-maatregelen kun je

Na de quarantainemaatregelen kun je het tekenblad ook afhalen bij Toerisme Poperinge of in de bibliotheek van een CO7-gemeente (Heuvelland, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Mesen, Poperinge, Vleteren en Zonnebeke). Maak je ontwerp en dien het in op één van deze locates, dit t.e.m. 10 mei.
En weet: iedereen kan deelnemen, van 0 tot 102 jaar! Stuur de pdf gerust door naar iedereen die zich in deze tijden creatief wil uitleven.