Erfgoeddag 2017

Affiche Erfgoeddag 2017Op zondag 23 april vindt voor de 17de keer Erfgoeddag plaats en zet Vlaanderen haar immaterieel en roerend erfgoed in de kijker. Het thema dit jaar is ‘Zorg’. Zorg dragen is geëvolueerd: zorginstanties zijn niet meer uit onze maatschappij weg te denken. Maar ook de zorg voor ons erfgoed gebeurt vandaag helemaal anders dan dertig jaar geleden. Musea, bibliotheken, archieven, erfgoed- en andere verenigingen organiseren activiteiten.

Meer info in de regionale folder

De folder is te verkrijgen bij de openbare bibliotheken, de toeristische kantoren en de gemeentelijke cultuurdiensten van Heuvelland, Ieper, Mesen, Langemark-Poelkapelle, Poperinge, Vleteren en Zonnebeke. Je kan de folder hier bestellen of hier downloaden.

Beluister een reportage over Erfgoeddag in Poperinge via Radio 2 West-Vlaanderen (min. 00:50:08).

Het volledige programma in Vlaanderen en Brussel vind je hier.

Wedstrijd ErfgoeddagOnline wedstrijd

Welke remedie tegen kwaaltjes heb jij van grootmoeder meegekregen? Neem deel aan de wedstrijd en maak kans op een overnachting in het Taxandriamuseum!
Deelnemen kan vanaf 23 maart t.e.m. 13 april.Partners

Erfgoeddag is een organisatie van FARO, Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw, in samenwerking met de erfgoedgemeenschappen in Vlaanderen en Brussel. Partners van Erfgoeddag 2017: één, Radio 2, Combell, De Lijn, NMBS, Gezinsbond, La Fille d’O, UiT in Vlaanderen, 1700, met de steun van de Vlaamse overheid.