Inventariseren bouwkundig erfgoed

Inventaris Bouwkundig erfgoedOpzet

De Inventaris Onroerend Erfgoed is een lijst met waardevol archeologisch, bouwkundig en landschappelijk erfgoed in Vlaanderen. Dertig jaar geleden werd de Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed opgesteld in de streek. In de Westhoek staan er zo’n 4.800 gebouwen op de inventaris: hoeves, arbeiderswoningen, herenhuizen, maar ook fabrieken, pastorieën, winkels, scholen … Enkele toppers op deze inventaris zijn beschermd als monument. 

CO7 is momenteel bezig met de update van de Inventaris Bouwkundig Erfgoed in Ieper. Een actuele inventaris is nodig om een onderbouwde visie voor het erfgoed te kunnen maken.

Gezocht: vrijwilligers actualisatie!

In de afgelopen jaren doorkruiste CO7 al Vleteren, Zonnebeke en een deel van Ieper. Om de actualisatie versneld uit te voeren, wil CO7 met vrijwilligers de gemeenten Ieper, Mesen, Poperinge, Langemark-Poelkapelle en Heuvelland aanpakken.

Wandel of fiets je graag door de Zuidelijke Westhoek?
Heb je interesse in de lokale geschiedenis en in bouwkundig erfgoed?
Heb je interesse in fotografie en werk je graag met de computer?

Dan kan jij ons helpen met de actualisatie van de inventaris! Ter plaatse maak je een foto en controleer je de gegevens. Nadien verwerk je alle informatie op de computer.

Heb je zin om mee te werken?

OPGELET! De introductiesessies waren in april 2020 gepland. Door de omstandigheden stellen we de introsessies én de actualisatie van de inventaris voorlopig uit…

Geïnteresseerden die later willen meewerken aan de actualisatie mogen een mailtje sturen naar delphine.vanoverberghe@co7.be

Tot binnenkort!

 


Contactpersonen