De tuin van Talbot House...een plek van verbinding vroeger en nu.

In samenwerking met Xtra Verde

Het Talbot House en zijn tuin: een historische plek, een monument, een museum. Allerlei kennis kan erover verzameld worden door een museumbezoek of een geleide gidsbeurt, maar er is méér dan kennis. Deze locatie heeft een ziel. Het is een plek van verbinding. Vroeger en nu. Dat is wat we jullie willen laten ervaren, beleven, voelen in de tuin via een paar workshops. En voor wie toch vooral wil wéten hoe de tuin een plek van verbinding is, geven we graag wat uitleg.
8u-9u: Cacaocermonie door Hélène Neirynck van DivineOneWithin (Reningelst)
We starten de dag met een meditatieve beleving in de tuin. Er wordt gefocust op de connectie met onszelf. Uit het hoofd, in ons hart. We laten alle moetens los, we voelen het hier en nu, we verwelkomen de spirits en windrichtingen en eindigen met een ceremoniële cacaodrink. Cacao wordt gezien als een plantmedicijn, werkt grondend en stressverlagend. Benieuwd naar het effect op jou? Come join us!

Praktisch: handdoek/yogamatje meebrengen, vooraf absoluut geen zwaar ontbijt nuttigen en inschrijven noodzakelijk (max 10pers). Bij slecht weer gaat dit binnen door. Prijs: 15 EUR per persoon

9u30-10u30: Stiltewandeling door Sylvie Decat van XtraVerde, warme tuincreaties (Poperinge)
Dit is een workshop waarbij we connectie maken met de natuur door de tuin in stilte te ervaren en te focussen op al onze zintuigen. We genieten van de seizoenspracht, voelen het deugddoend effect van de kinderlijke verwondering en sluiten af met een kopje thee waar ervaringen uitgewisseld kunnen worden. Deelname gratis.

Praktisch: vooraf inschrijven noodzakelijk (max 10 pers). Ook bij slecht waar gaat de wandeling door. Voorzie je op gepaste kledij
11u-12u: Lezing met als thema “De tuin van het Talbot House…een plek van verbinding” door Sylvie Decat van XtraVerde, warme tuincreaties (Poperinge)
Dit is geen traditionele, geschiedkundige lezing. Ik zal het belang van de tuin voor de mens toelichten met als praktijkvoorbeeld die van het Talbot House. Het is een plek van verbinding met onszelf, elkaar, de natuur en ja, zelfs de wereld. Sterker nog… zonder die connectie bestonden het Talbot House en zijn tuin niet meer.

Praktisch: vooraf inschrijven noodzakelijk, lezing gaat door in de Concert Hall. Na de voordracht is er tijd om de tuin vrij te bezoeken. Deelname gratis.

Uitvoerder

Talbot House

Wanneer

zo 11 september 2022 van 08:00 tot 12:00

Waar

Talbot House

Gasthuisstraat 43
8970 Poperinge

Organisatie

Talbot House

Meer info