Erfgoeddag 2023, Beestig!

Affiche van erfgoeddag 2023, thema Beestig! Op de affiche staat een illustratie van een eenhoorn.Zondag 23 april is het weer zover, dan vindt de 22e editie van Erfgoeddag plaats. Dit jaar met als thema ‘Beestig’. Van vleermuis, werkpaard en schoothond tot en met de grote boze wolf, de ekster op de galg, de eerste zwaluw, de zwarte weduwe of de immer naarstige houtworm. Op Erfgoeddag kom je gegarandeerd het hele dierenrijk tegen, voor en achter de schermen. 

Erfgoeddag is hét moment om het lokale erfgoed in de kijker te plaatsen. Elke activiteit moet een duidelijke link hebben met roerend en immaterieel erfgoed. Wil je iets organiseren maar nog wat ideeën nodig? Bekijk dan zeker even de inspiratiebrochure van Faro.

Ook dit jaar is er weer een Erfgoedweek voor scholen. Zie jij jezelf als een klasbak die op school wat meer kan gaan vertellen over erfgoed? Doe dan zeker mee! Weet je niet goed hoe je zo’n les in elkaar steekt? Samen met Faro en Oetang helpen we je op weg.

Opgepast! Wil je je inschrijven als klasbak? Dan heb je hiervoor tijd tot 2 december. De deadline voor Erfgoeddag is 13 januari. Nog niet helemaal rond met je les of activiteit?  Geen nood, deze deadlines zijn voor registratie, achteraf kun je gerust nog verder werken om je activiteit/ les op punt te zetten.

Heb jij een beestig goed idee voor een activiteit of les? Schrijf je dan in via onderstaande knop.

Schrijf je hier in

Welke activiteiten kunnen het allemaal zijn? De mogelijkheden zijn eindeloos: workshop, demonstratie, tentoonstelling, fietstocht, wandeling, filmvoorstelling, multimedia-presentatie, theatervoorstelling, concert, evocatie, markt, rondleiding, lezing, debat, quiz, zoektocht, …