Inventariseren religieus erfgoed

Vrijwilligers CO7 inventariseren religieus erfgoed - Collectie Sint-Maartenskathedraal

 Fotos: © CO7  -  Collectie Sint-Maartenskathedraal

 

Opzet

Vrijwilliger CO7 inventariseert religieus erfgoed - Collectie Sint-MaartenskathedraalOm het roerend religieus erfgoed binnen het CO7-werkingsgebied in kaart te kunnen brengen worden er inventarissen opgemaakt. De vrijwilligers die zich hiervoor inzetten hebben een hart voor religieus erfgoed, ze zijn enthousiast, gemotiveerd, werken secuur en steken daarnaast ook graag de handen uit de mouwen. Iedere vrijwilliger heeft zijn specifieke taak en verantwoordelijkheid: reinigen, benoemen, beschrijven, opmeten, nummeren en fotograferen van de objecten. Vervolgens worden de gegevens ingevoerd in de databank van www.erfgoedinzicht.be of www.erfgoedplus.be 

 

Oproep

Ben je een erfgoedliefhebber en wil je deel uitmaken van ons team vrijwilligers?

Ons aanbod:

  • Je krijgt de nodige achtergrondinformatie,
  • Je komt terecht in een team van enthousiaste vrijwilligers,
  • Je wordt uitgenodigd voor alle activiteiten van CO7,
  • Indien de inventarisatie gebeurt buiten de gemeente waar je woont, worden je reiskosten vergoed.

De data voor de inventarisatiesessies worden afgesproken met de vrijwilligers. Contacteer projectverantwoordelijke Sofie Van de Wiele voor meer info.

Partners

CO7 begeleidt sinds 2015 vrijwilligers bij de inventarisatie van het religieus erfgoed van de  kerken in de CO7-regio. Dit is een samenwerking met de lokale kerkbesturen, de gemeenten en de Vlaamse Overheid, waarbij de ontsluiting gebeurt via de databank www.erfgoedinzicht.be of www.erfgoedplus.be.