Landschap in beeld

Opzet

CO7 creëert samen met Regionaal Landschap Westhoek en CCHF (FR) een digitaal landschapsobservatorium van de Westhoek: 'Landschap in beeld'.

Oude foto's uit 'Westhoek verbeeldt' en de Médiathèque van Wormhout (FR) tonen ons de evolutie van het landschap en de dienstverlening in de grensoverschrijdende Westhoek. Bewoners en andere geïnteresseerden kunnen zelf foto's nemen om die evolutie mee te documenteren.

Dit gebeurt in kader van Partons 2.0, een grensoverschrijdend samenwerkingsproject dat staat voor PARTicipatieve ONtwikkeling van de Streek. Het project wil de grensstreek doen heropleven.

Partons 2.0 is een project van het grensoverschrijdend Interreg V-programma France-Wallonie-Vlaanderen.

Reizende expo

In kader van dit project, toert vanaf 2019 de reizende expo 'Landschap in versnelling' de Westhoek rond.
De expo staat stil bij die veranderingen rond natuur, mobiliteit, landbouw, wonen, grens en toerisme om van daaruit te denken aan morgen.
Hoe kunnen we actief en doordacht aan de Westhoek bouwen?

Doe zelf mee! Kom lezen, kijken, quizzen én we nodigen je uit om zelf foto’s te nemen van stads- en dorpszichten of landschappen die de voorbije jaren veranderden. Jouw foto wordt zo deel van de tentoonstelling.

De expo was al te zien in Heuvelland, Lo-Reninge, Ieper, Poperinge en Langemark-Poelkapelle en loopt momenteel in het cultuurhuis Mesen nog tot 28 juni 2022. Klik hier voor alle info en openingsuren.