Nieuwe huisstijl voor CO7

8 april 2021

Naar aanleiding van de 15e verjaardag van CO7 was de tijd rijp om na te denken over een restyling van zowel onze huisstijl als ons logo. De vroegere huisstijl was immers al meer dan 10 jaar in gebruik. Ook onze website werd in een eerste fase nieuw ingekleurd, binnen enkele weken volgt een volledige restyling!

We werkten hiervoor samen met het Brugs designbureau met Ieperse roots Newdays.

Logo

Het bestaande logo werd verder doorontwikkeld. Uitlijning, spatiëring en kleurgebruik werden hierbij aangepast. De cirkelvorm in het logo is een té sterk concept om zomaar overboord te gooien.

Kleuren

We werken met een herkenbaar fris kleurenpallet. De gekozenkleuren vormen een mooi contrast.

  • kleuren CO7

    Rood wordt in de chemie gebruikt voor molecules aan te duiden. In onze huisstijl wordt het gebruikt om fijne accenten en contrasten te leggen. 
  • Blauw staat voor de zuurstof. CO7 wil meer dan ooit zuurstof voor cultuur en erfgoed zijn in de Zuidelijke Westhoek.

Huisstijl

De 2 bollenDe cirkel krijgt een centrale rol. De kern van onze werking: CO7 als aanspreekpunt voor cultuur en erfgoed in de Zuidelijke Westhoek. In de huisstijl kunnen 2 cirkels aan elkaar gekoppeld worden. Dit weerspiegelt de verbondenheid binnen onze werking. CO7 wil inwoners en partnerorganisaties bij elkaar brengen, samenwerking stimuleren, enthousiasmeren en prikkelen.

Naast de verbonden cirkels speelt ook een bollenpatroon. Dit weerspiegelt de verschillende partijen waarmee CO7 samenwerkt, maar ook de zuurstofmoleculen: de zuurstof voor cultuur en erfgoed. #connectingthedots

Connecting the dots