Steunmaatregelen

We bundelden enkele initiatieven en maatregelen die naar aanleiding van de Coronacrisis op het getouw gezet werden.

Noodfonds voor cultuur, jeugd en media

De Vlaamse regering heeft een noodfonds voorzien waarbij specifieke sectoren die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis financieel geholpen worden.

65 miljoen euro van het noodfonds wordt vrijgemaakt voor de cultuursector.

Om het lokale verenigingsleven bij te staan, besliste de Vlaamse regering om 87,3 miljoen euro uit te trekken voor lokale besturen van de Vlaamse steden en gemeenten om lokale jeugd-, sport- en cultuurverenigingen te ondersteunen. Bekijk hier welk bedrag voor jouw gemeente is voorzien.

Aarzel dus niet om aan jouw gemeente te vragen welke ondersteuning voor je vereniging mogelijk is.

Socrowd lanceert coronafonds

Socrowd* lanceert een Coronafonds van 1 miljoen euro om jouw organisatie tijdens deze crisis te ondersteunen. Met een renteloze lening van 15.000 tot 150.000 euro in combinatie met je eigen crowd. Hoe werkt het concreet? Iemand investeert bijvoorbeeld 100 euro in je organisatie via Socrowd, jouw organisatie krijgt een lening van 300 euro bij Socrowd. Je betaalt als organisatie geen rente én je investeerders krijgen later hun geld terug. Zo krijgt iedereen de kans om veilig te investeren in een betere toekomst.

Heeft je organisatie projectfinanciering of tijdelijke financiële overbrugging nodig? Stuur een mail naar ludo@socrowd.be en Socrowd helpt je graag verder met je aanvraag.

*Socrowd wordt gesteund door de Koningboudewijnstichting, Triodos Bank, FairFin, PMV/z, Growfunding, Reva, Oxfam Wereldwinkels, Ethias, Kringloopfonds, Solifin, Sociale Innovatiefabriek, Provincies Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant, KSA-VKSJ,  Oya, SDWorx, ...

Belgian Music Fund

Belgian Music Fund is een co-creatie van Galm, Facir, Sabam For Culture en PlayRight+ met de steun van de Koning Boudewijnstichting. Met eigen middelen en de steun van genereuze artiesten, fans, bedrijven en organisaties ondersteunen ze muziekprojecten uit alle hoeken van het land, en uit alle genres. Concreet ingezet op steun voor muzikale creatie, productie, exploitatie (marcom & PR), presentatie, professionalisering en export. ​ Het Belgian Music Fund werkt met respect voor de rechten van muzikanten en met het oog op ‘fairness’ in de dagelijkse artistieke praktijk.