Voor scholen

Organiseer je een cultureel project op school? We helpen je graag verder!
Organiseer je op school een pedagogische studiedag? Wij komen graag even langs met een infostand!

 


Goed om weten:

  • De digitale scheurkalender Erfgoed: steengoed! is een speelse en toegankelijke manier voor leerkrachten lager onderwijs om kinderen te laten proeven van cultureel erfgoed. Ontdek hem en vind onze bijdragen uit de regio.
  • Tijdens Speuren naar Romeinen voelen kinderen zicht voor één dag archeoloog.
  • 'Westhoek verbeeldt’ is een regionale erfgoedbank met oude beelden en krantenknipsels over de geschiedenis van de Westhoek, haar dorpen én bewoners.
  • In september organiseren de bibliotheken in de regio een Boekenkaftdag.
  • CO7 heeft een gratis uitleendienst met onder meer tentoonstellingsmateriaal, multimedia, opnametoestellen en educatief materiaal:

 

Logo 'De Molenbrigade'

De Molenbrigade

De Molenbrigade laat leerlingen van het 3de en 4de leerjaar kennismaken met de fascinerende wereld van windmolens en molenaars.
Het educatief pakket bestaat o.a. uit een reeks korte filmpjes, een molenbezoek, een lespakket en een experimenteerkoffer.

Erfgoedkids 2.0

Erfgoedkids 2.0

Met Erfgoedkids 2.0 ontdekken de kinderen van het 5de en 6de leerjaar de betekenis van erfgoed. Vanuit hun eigen leefwereld onderzoeken ze wat overbleef uit vroegere tijden. De praktische handleiding en heel wat inspirerend lesmateriaal helpen je om alle opdrachten én de erfgoeduitdaging zelfstandig uit te voeren op maat van jouw klas. Een erfgoedvrijwilliger uit de streek komt alvast het startschot geven.

Straat van Kaat

De Straat van Kaat

De Straat van Kaat is een verteltapijt. Rol het open in je klas en wandel samen met de kleuters binnen in een fantastische wereld. Door middel van speelse opdrachten maken de kinderen kennis met de verschillende muzische vormen: beeld, drama, muziek, beweging en media.

Expo W.O. II

Tentoonstelling: 'De Tweede Wereldoorlog in de Zuidelijke Westhoek'

Deze tentoonstelling toont de geschiedenis aan de hand van de verhalen van de laatste getuigen uit de streek en uniek beeldmateriaal en is bedoeld voor bibliotheken, woonzorgcentra, musea ...