Vrijwilligers (opnieuw) activeren en motiveren

0929f923-ace5-4e1b-a64f-0d88579cc1bc.jpeg Nu we met z’n allen een lange tijd op andere manieren hebben gewerkt en geleefd, lijkt het alsof we een sputterende motor een beetje in gang moeten draaien. Al onze dagelijkse gewoonten kwamen met een schok tot stilstand. En binnenkort zien we elkaar allemaal terug. Dat is eigenlijk een uitgelezen kans om even stil te staan bij onze manier van samenwerken.

Stappen we als vereniging terug in dezelfde patronen? Willen we sommige zaken misschien een beetje anders? Hoe kan je dit gesprek begeleiden? Hoe trekken jullie samen de dynamiek met de vrijwilligers terug op gang? Wat waren ook weer de verwachtingen en motieven? Hoe kunnen we in deze nieuwe tijd aan vrijwilligers bieden wat ze zoeken en nodig hebben? En hoe blazen we onze organisatie, onze vibe en onze trots weer leven in?

Polsen naar de noden en behoeften van de vrijwilligers, de vergaderingen aantrekkelijk en spannend maken, mensen voldoende ruimte geven voor eigen initiatief en zorgen voor een boeiende samenwerking: dat zijn de verschillende ballen die je in de lucht houdt als verantwoordelijke. Hoe kan je dit weer in de startblokken zetten op een plezante, prikkelende manier?

Tijdens deze vorming vertrekken we van vragen die deelnemers zelf inbrengen. We delen ervaringen en ideeën en leren van de voorbeelden van anderen. Op die manier komen we langs cocreatieve weg tot een bont pakket aan mogelijkheden.

Begeleider: Marjan Blokland

In samenwerking met CO7, CO IJzervallei en Viertoren

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

di 12 oktober 2021, di 16 november 2021 van 19:00 tot 21:30

Waar

CC Ieper - Het Perron

Fochlaan 1
8900 Ieper

Prijs

€12.00

Basistarief: 12,00 €

Organisatie

Avansa Oostende-Westhoek

Meer info