Vrijwilligerswerk

We zoeken helpende handen voor het digitaliseren en inventariseren van erfgoed. Ook voor praktische en administratieve taken kunnen we steeds hulp gebruiken. Wil jij je als vrijwilliger engageren voor een beperkte periode of langere tijd? Contacteer ons!

Bouwkundig erfgoed

Dertig jaar geleden werd de Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed opgesteld in de streek. Een actuele inventaris is nodig om een onderbouwde visie voor het erfgoed te kunnen maken. Tussen 2020 en 2022 actualiseerde CO7 samen met 25 vrijwilligers deze inventaris.

Momenteel zijn er geen lopende projecten. Wil je graag op de hoogte gehouden worden van toekomstige vrijwilligersprojecten rond bouwkundig erfgoed? Stuur dan een mailtje naar delphine.vanoverberghe@co7.be

Erfgoeddepot DEPOTYZE

We zoeken mensen met een hart voor erfgoed die willen helpen binnen de werking van het nieuwe erfgoeddepot DEPOTYZE.  Zeer uiteenlopende taken kunnen uitgevoerd worden o.a. helpen digitaliseren, inventariseren, fotograferen, sorteren en plakken van aardewerk ... Ben je een erfgoedliefhebber en wil je deel uitmaken van het team vrijwilligers? Contacteer Joline Depaepe via depotyze@co7.be voor meer informatie. Samen kijken we welke taak er op jouw lijf geschreven staat.

Religieus erfgoed

Heb je interesse voor geschiedenis, fotografie, religieus erfgoed en werk je graag in teamverband en secuur? Help dan bij het inventariseren (benoemen, beschrijven, opmeten en nummeren), fotograferen en digitaliseren van de religieuze voorwerpen in de Sint-Maartenskerk in Ieper. Door jouw werk krijgt het religieus erfgoed een plaats op www.erfgoedinzicht.be. Er wordt tweewekelijks afgesproken. Indien je niet in Ieper woont, worden je reiskosten vergoed.

‘Westhoek verbeeldt’

Ben je geboeid door het verleden van jouw regio? Krijg je het warm bij het zien van oud beeldmateriaal? Dan is vrijwilligerswerk bij ‘Westhoek verbeeldt’ zeker iets voor jou!

Je komt terecht in een klein team dat per gemeente een (h)echte groep vormt. Als vrijwilliger ga je in je eigen dorp als een echte erfgoeddetective op zoek naar unieke foto’s, affiches, prentbriefkaarten ... die worden gedigitaliseerd. Dat digitaliseren kan van thuis uit maar ook tijdens vaste tijdstippen waarin je met alle vrijwilligers van jouw lokale kern samenkomt en wordt ondersteund door een professional. Het rijke beeldmateriaal vormt een schat aan informatie voor veel wetenschappers, studenten en geïnteresseerden. Het resultaat kan je bewonderen op www.westhoekverbeeldt.be

Landschap in beeld / Paysage en image

Op dit digitaal observatorium kun je binnenkort de evolutie van de Westhoek in beelden en op kaart terugvinden. Aan de hand van foto’s uit www.westhoekverbeeldt.be en de mediatheek van het Franse Wormhout zie je hoe onze omgeving doorheen de jaren verandert of net niet. Wil je hieraan meebouwen? Dan kan jij ons helpen. We zijn op zoek naar heel wat vrijwilligers met verschillende profielen. Klik voor meer info over de profielen en de inhoud ervan.

Kantoorwerk

Ben je praktisch en/of administratief sterk? Doe je graag kantoorwerk? Neem contact met ons op zodat we samen met jou kunnen bekijken waar jouw hulp het meeste welkom is.