Vrijwilligerswerk

We zoeken helpende handen voor het digitaliseren en inventariseren van erfgoed. Ook voor praktische en administratieve taken kunnen we hulp gebruiken. Wil jij je als vrijwilliger engageren voor een beperkte periode of langere tijd? Contacteer ons!

Erfgoeddepot DEPOTYZE

We zoeken mensen met een hart voor erfgoed die willen helpen binnen de werking van het nieuwe erfgoeddepot DEPOTYZE.  Zeer uiteenlopende taken kunnen uitgevoerd worden o.a. helpen digitaliseren, inventariseren, fotograferen, sorteren en plakken van aardewerk ... Ben je een erfgoedliefhebber en wil je deel uitmaken van het team vrijwilligers? Contacteer Joline Depaepe voor meer informatie. Samen kijken we welke taak er op jouw lijf geschreven staat.

Religieus erfgoed

Heb je interesse voor geschiedenis, fotografie, religieus erfgoed en werk je graag in teamverband en secuur? Help dan bij het inventariseren (benoemen, beschrijven, opmeten en nummeren), fotograferen en digitaliseren van de religieuze voorwerpen in de kerken uit onze regio! Door jouw werk krijgt het religieus erfgoed een plaats op www.erfgoedinzicht.be. Het inventarisatieteam van religieus erfgoed komt wekelijks samen. Contacteer Sofie Van de Wiele voor meer info!

‘Westhoek verbeeldt’

Ben je geboeid door het verleden van jouw regio? Krijg je het warm bij het zien van oud beeldmateriaal? Dan is vrijwilligerswerk bij ‘Westhoek verbeeldt’ zeker iets voor jou!

Je komt terecht in een klein team dat per gemeente een (h)echte groep vormt. Als vrijwilliger ga je in je eigen dorp als een echte erfgoeddetective op zoek naar unieke foto’s, affiches, prentbriefkaarten ... die worden gedigitaliseerd. Dat digitaliseren kan van thuis uit maar ook tijdens vaste tijdstippen waarin je met alle vrijwilligers van jouw lokale kern samenkomt en wordt ondersteund door een professional. Het rijke beeldmateriaal vormt een schat aan informatie voor veel wetenschappers, studenten en geïnteresseerden. Het resultaat kan je bewonderen op www.westhoekverbeeldt.be

Kantoorwerk

Ben je praktisch en/of administratief sterk? Doe je graag kantoorwerk? Neem contact met ons op zodat we samen met jou kunnen bekijken waar jouw hulp het meeste welkom is.