Week van de Amateurkunsten

In 2004, 2006 en 2008 werkten de CO7-gemeenten een gezamenlijk toonmoment uit in één gemeente.

Affiche WAK 2004WAK 2004

In 2004 werd voor het eerst een gezamenlijke activiteit georganiseerd tijdens de Week van de Amateurkunsten. Onder het motto ‘WANTED: WAK-kere Westhoek’ werd een oproep gelanceerd: iedere gepassioneerde amateurkunstenaar kreeg de kans om met zijn talent naar buiten te komen. Zo werd op 1 en 2 mei de Vrije Basisschool van Nieuwkerke het decor voor het grootste evenement voor de amateurkunsten in de Westhoek.

 

 

WAK 2006

WAK 2006

Op zaterdag 29 en zondag 30 april 2006 organiseerde CO7 een grootschalig tweedaags evenement op één locatie, onder de noemer “Asem voor cultuur”, met drie grote onderdelen:

 

  1. cultuurforum op zaterdag: hier werd de officiële start van de projectvereniging gevierd, met o.a. minister-president Yves Leterme, die tevens het officiële startschot gaf van de website  www.westhoekverbeeldt.be. Daarnaast waren er diverse infosessies.
  2. Boombal op zaterdagavond
  3. Kunsthapjes (WAK-workshops) op zondag

In totaal kende het startweekend een 600-tal deelnemers.

Affiche WAK 2008WAK 2008

‘WAK-kere Westhoek’ vond in 2008 plaats in één centrale gemeente: Abele. Op zaterdag 3 en zondag 4 mei van 10 tot 18u organiseerden de zeven gemeenten (Heuvelland, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Mesen, Poperinge, Vleteren en Zonnebeke) er een totaalhappening op drie locaties: het pensionaat, de kerk en het ontmoetingscentrum. De vroegere lokaaltjes van het pensionaat werden omgebouwd tot multidisciplinair museum. In de kerk van Abele legden de allerjongste kunstenaars hun openbare muziekexamens af. Daarnaast bood het ontmoetingscentrum d’ Hoge Schole op zaterdagavond plaats aan een wervelend tangofeest!