De Alzheimer Code

Alzheimer Code - campagnebeeldAlmaar meer mensen krijgen met dementie te maken. Om dit onderwerp bespreekbaar te maken slaan verschillende organisaties in Vlaanderen dit najaar de handen in elkaar voor het sociaal-cultureel project 'De Alzheimer Code'. Ook in de CO7-regio worden verschillende activiteiten georganiseerd.

 

 

 Herinneringen uit de oude doos

Workshop herinneringsboek

Je kan inschrijven voor een workshop rond het maken van een fotoherinneringsboek of levensboek. In een participatieve workshop, gespreid over drie namiddagen, gaan ca. 10 deelnemers aan de slag met foto’s en tekst om een fotoherinneringsboek of levensverhaal te maken voor iemand voor wie ze (al dan niet professioneel) zorgen. Op het slotmoment worden de aanzet van de levensverhalen en de reminiscentiekoffers ‘Verleden verbeeldt’ voorgesteld.

Praktisch: Inschrijven via VormingPlus. De workshop heeft drie contactmomenten: 28 september, 12 oktober en 9 november 2017, telkens van 14 u. tot 17 u. in het Gemeentehuis van Langemark-Poelkapelle.
Op 9 november is iedereen welkom op het publiek slotmoment om 16.30 u. in de Bib Langemark-Poelkapelle, Klerkenstraat 37a, 8920 Langemark-Poelkapelle.

Ik mis mezelf

Leesgroep 'Ik mis mezelf'

In de bib van Langemark-Poelkapelle kan je deelnemen aan de leesgroep 'IK MIS MEZELF'. Men leest individueel het boek ‘IK MIS MEZELF' van Lisa Genova. Alice lijdt aan jongdementie. Zonder haar herinneringen aan het verleden, zonder hoop voor de toekomst, leeft ze in een heden dat soms eventjes mooi maar meestal verwarrend en zelfs angstaanjagend is. Het boek kan in de bib ontleend worden. Samen met de leesgroep wordt 'IK MIS MEZELF' besproken.

Praktisch: 4 oktober 2017, 19.30 u in de Bib Langemark-Poelkapelle, Klerkenstraat 37a, 8920 Langemark-Poelkapelle. I.s.m. Leesgroep Davidsfonds.

Kwijt - Koen Dewulf

Liedjesvoorstelling 'Kwijt'

In de bib van Ieper kan je naar de liedjesvoorstelling 'KWIJT' door Koen Dewulf. Het houdt het midden tussen comedy, cabaret en theater. Een humoristische insteek wordt afgewisseld met gedichten en liedjes ondersteund met gitaar. De voorstelling brengt dementie op een herkenbare manier onder de aandacht.

Praktisch: 14 oktober 2017, 20 u. in de Bib Ieper, Weverijstraat 9, 8900 Ieper

Voorleesmoment voor kinderen

Voorleesmoment voor kinderen

Kinderen van 4 tot 8 jaar kunnen deelnemen aan een voorleesmoment in de bib van Poperinge. Na het voorlezen van een verhaal rond dementie, wordt dit samen besproken en kunnen ze hier creatief mee aan de slag. Op die manier leren de kinderen meer over wat dementie is en zullen zij dit gemakkelijker kunnen plaatsen.

Praktisch: 8 november, 14.30 u. - 15.30 u. in de Letterbeek, ingang bibliotheek, Veurnestraat 71, 8970 Poperinge. De activiteit is gratis, maar gelieve vooraf in te schrijven via bib@poperinge.be of +3257 33 29 02. I.s.m. Lokaal dienstencentrum De Bres.

Voorleesmoment voor kleuters

Voorleesmoment voor kleuters

Kleuters leren dementie kennen via een voorleesmoment in de bib van Langemark-Poelkapelle. Na het voorlezen van een verhaal rond het thema aan kinderen uit het tweede en derde kleuterklas, wordt het verhaal besproken in de groep. Waarna de kinderen er creatief mee aan de slag gaan. Na het voorlezen, bespreken we het thema en gaan we knutselen. Op die manier leren kleuters de ziekte kennen en leren zij er mee om te gaan.

Praktisch: 8 november 2017, 14.30 u. - 15.30 u. in de Bib Langemark-Poelkapelle, Klerkenstraat 37a, 8920 Langemark-Poelkapelle. De activiteit is gratis, maar gelieve vooraf te reserveren via http://reservaties.langemark-poelkapelle.be

Lees het programma voor Vlaanderen op www.alzheimercode.be.


Contactpersonen