Gezocht: vrijwilligers

 

www.landschapinbeeld.be is een digitaal observatorium waar je binnenkort de evolutie van de Westhoek in beelden en op kaart kunt terugvinden. Aan de hand van foto’s uit www.westhoekverbeeldt.be en de mediatheek van het Franse Wormhout zie je hoe onze omgeving doorheen de jaren verandert of net niet. Wil je hieraan meebouwen? Dan kan jij ons helpen. We zijn op zoek naar heel wat vrijwilligers met verschillende profielen.

De fotograaf

Trek je er graag op uit? Hou je van ons landschap en/of onze gebouwen? Vanuit dezelfde ooghoek herfotografeer je een beeld uit ‘Westhoek verbeeldt’ of een andere databank en stuurt dat digitaal door. Je krijgt een thematische lijst met locaties en beelden.

De ziener

Heb je een fijn oog? Je selecteert oude beelden uit ‘Westhoek verbeeldt’ die in aanmerking komen om opnieuw gefotografeerd te worden. Je kent goed de weg in je gemeente (of de Westhoek) en kan via Google Streetview of ter plekke te gaan kijken of het beeld opnieuw op een toegankelijke manier kan gefotografeerd worden.

De afwerker

Ben je graag nauwkeurig? Wil je dat de dingen ‘kloppen’? Deins je niet terug voor wat computerwerk? Via een toegankelijke webpagina voer je beelden van de fotografen en de zieners in en beschrijf je die aan de hand van invoervelden. Deze beelden komen op de website van het observatorium.

De schrijver

Ken je wat van ons karakteristiek landschap of onze gebouwen? Je vergelijkt beelden van onze streek doorheen de jaren en kan de evolutie op een treffende manier omschrijven. Bij voorkeur doe je dat meteen in het achterliggende systeem van de website.

Heb je zin om mee te werken? Heb je vragen?

Geef dan een seintje via shari.platteeuw@co7.be.
Tijdens een eerste infosessie via ZOOM op dinsdag 11 mei om 19u30 informeren we je over het project en de werkwijze. Daarna volg je een tweede korte opleiding afhankelijk van het profiel dat bij je past. Die data leggen we nog vast.

De sessies worden opgenomen en kun je steeds nadien herbekijken.

Dit observatorium kadert in ‘Partons 2.0’, een grensoverschrijdend samenwerkingsproject van Interreg, dat onze grensstreek wil doen heropleven met projecten waar bewoners bij betrokken zijn.

logo Partons 2.0

 

Contactpersonen