Gebouw

Het depot is een ontwerp van Claeys / Haelvoetarchitecten uit Kortrijk. Het  gebouw is gerealiseerd volgens het Deens Model, een energiezuinig concept met een vernieuwend klimatisatiemodel. Er werd een geïsoleerde en luchtdichte buitenschil geplaatst boven een niet geïsoleerde vloer. De vloerplaat dient als een natuurlijk buffer, waardoor extra verwarming of koeling en dure klimaatinstallaties overbodig worden. Het gebouw is 46 op 30 meter groot en bestaat uit twee bouwlagen (zie onderstaande afbeeldingen: klik om te vergroten).

 

 

 

 

 

 

 

2.000 m² bewaarruimtes:

  • depotruimtes (3)
  • nood- en transitdepot
  • metaalruimte
  • koelcel

800 m² functionele ruimtes:

  • transitruimte
  • goederenlift
  • quarantaineruimte
  • behandelingsruimte
  • atelier- en consultatieruimte
  • kantoorruimtes (2)
  • archiefruimte
  • opslagruimte
  • verpakkingsmateriaal
  • fotografieruimte
  • kitchenette
  • sanitair

De Provincie West-Vlaanderen kreeg in mei 2017 de ‘Publica Award’ in de categorie ‘technisch meest vernieuwende, openbare bouwwerk’ voor het Erfgoeddepot DEPOTYZE. Beeldend kunstenaar Stéphanie Leblon maakte een kunstwerk voor het erfgoeddepot: het drieluik “Liquid Times”.


Contactpersonen