Vrijwilligerswerk

We zoeken helpende handen voor het digitaliseren en inventariseren van erfgoed. Ook voor praktische en administratieve taken kunnen we steeds hulp gebruiken. Wil jij je als vrijwilliger engageren voor een beperkte periode of langere tijd? Contacteer ons!

Registratie Erfgoedcollectie Hopmuseum Poperinge

De agrarische collectie van het Hopmuseum te Poperinge ondergaat komend jaar een waardering. Al het materiaal wordt herbekeken en naar waarde geschat. Hiervoor kunnen we extra handen gebruiken bij het registreren.
Fotografeer je graag voorwerpen of wil je iets bijleren over agrarisch erfgoed? Dan ben je zeker welkom. Samen beschrijven, meten en fotograferen we alle objecten.
De registratie van de erfgoedcollectie gebeurt vanaf januari 2019 in het Regionaal Erfgoeddepot Potyze.

‘WESTHOEK verbeeldt’

Ben je geïnteresseerd in oud beeldmateriaal en het verleden van jouw regio? Leer je graag meer over het dateren en digitaliseren van foto's of sla je graag een praatje met mensen en wil je hun verhalen en herinneringen onder de aandacht brengen? Voor ‘WESTHOEK verbeeldt’ spoor je oud beeldmateriaal in jouw regio op, probeer je er zo veel mogelijk info over te verzamelen en deel je jouw kennis via de website www.westhoekverbeeldt.be. Je geeft een onbekend beeld, dat al jaren in een album of koekendoos verborgen zat, een tweede leven. Het rijke beeldmateriaal vormt een schat aan informatie voor veel wetenschappers, studenten en geïnteresseerden.

Religieus erfgoed

Heb je interesse voor geschiedenis, fotografie, religieus erfgoed en werk je graag in teamverband en secuur? Help dan bij het inventariseren (benoemen, beschrijven, opmeten en nummeren), fotograferen en digitaliseren van de religieuze voorwerpen in de Sint-Maartenskerk in Ieper. Door jouw werk krijgt het religieus erfgoed een plaats op www.erfgoedinzicht.be. Er wordt tweewekelijks afgesproken. Indien je niet in Ieper woont, worden je reiskosten vergoed.

Archeologie

Wil je weten wat er in jouw regio gevonden is of wil je het archeologisch onderzoek ondersteunen? Sporadisch hebben we helpende handen nodig.

Kantoorwerk

Ben je praktisch en/of administratief sterk? Doe je graag kantoorwerk? Neem contact met ons op zodat we samen met jou kunnen bekijken waar jouw hulp het meeste welkom is.