De Maakbib in de Westhoek

Vlaanderen is klaar voor meer makers! De bibliotheken van Ieper, Langemark-Poelkapelle, Poperinge en Zonnebeke stappen in het traject ‘Maakbib’ dat in Vlaanderen op diverse locaties wordt opgezet.

Bibliotheken komen samen rond de Maakbib (c) Michaël DepesteleDe bibliotheken bundelen hiervoor de krachten binnen het samenwerkingsverband Biblio7 dat ruimte wil geven aan innovatie en creativiteit. Dankzij projectmiddelen van Vlaio, kunnen de bibs twee jaar lang experimenteren met lasercutters, snijplotters, 3D printers, warmtepers enz. Samen met de bezieler van dit project, maker Maria-Cristina Ciocci van de De Creatieve STEM; worden  verschillende creatieve workshops en maaklabs uitgewerkt voor kinderen (tot 14 jaar) o.a. pimp je totebag, stempels maken enz. Maria-Cristina Ciocci: “Bibliotheken zijn de ideale plaatsen om kinderen en jongeren in contact te brengen met de maakwereld. Van oudsher zijn het immers plekken waar kennis verzameld en gedeeld wordt.”

Ben je zelf een gepassioneerd maker en heb je zin om mee te helpen, laat het weten aan één van de deelnemende bibliotheken. Voor meer info over de activiteiten kan je terecht in de bib.

Logo MaakbibLogo Vlaio