Dagelijks Leven voor de Eerste Wereldoorlog

Werkhuizen Verfaillie De Eerste Wereldoorlog vormde een breuk in de geschiedenis van de regio. De Westhoek kan als geen ander getuigen over de impact van ‘de Groote Oorlog’ op het leven van haar bewoners. Een glimp van hoe het dagelijkse leven was in die periode krijg je in het filmpje dat Erfgoedcel CO7 maakte in het kader van de oproep voor projecten rond het dagelijkse leven vóór de Eerste Wereldoorlog.

Onderzoeksgids 'Dagelijks leven in de Zuidelijke Westhoek (1900-1914)'

In opdracht van Erfgoedcel CO7 stelde Geheugen Collectief in 2013 een onderzoeksgids samen. Deze gids biedt een overzicht van de archieven en andere bronnen die als leidraad kunnen dienen voor verder onderzoek. Er wordt gefocust op concrete voorbeelden van het soort historische vragen die met dit materiaal kunnen beantwoord worden. Je kan de onderzoeksgids hier downloaden.

Het wekelijks nieuws uit 1914

Erfgoedcel CO7 bracht in 2014 wekelijks nieuws over het dagelijks leven in de Zuidelijke Westhoek ca. 100 jaar geleden, zoals de moderne verlichting, verkeersongelukken, de opmars van de telefoon, de Ronde van België, de seizoenarbeiders, de kleine nijveraars, landbouw en machines, naar school, de vlucht, enz.

Lees hier alle nieuwsberichten na!