Publicaties

950 jaar Voormezele

Boek bij de tentoonstelling 950 jaar Voormezele die in 2018 en 2019 doorging in Voormezele en Ieper.

Prijs: € 10,00 (+ €3,50 verzendkost)

   

Wenskaarten

 

16 wenskaarten 'Westhoek verbeeldt'

Erfgoedcel CO7, Achthoek en Kortemark hebben een nieuwe reeks van 16 originele wenskaarten ontwikkeld.

Prijs: € 8,00 (+ € 3,50 verzendkost)

Sporen van Oorlog

Boek bij de tentoonstelling in het In Flanders Fields Museum.
Vandaag zijn de laatste menselijke getuigen van de oorlog verdwenen; wat ons nog rest is het landschap. Dit boek geeft voor het eerst een overzicht van de resultaten van meer dan 150 opgravingen die het afgelopen decennium plaatsvonden in de frontregio.

Prijs: € 29,50 (+ € 5,50 verzendkost)

Cover 'De Poperingevaart'

De Poperingevaart

Boek bij de tentoonstelling rond 650 jaar Poperingevaart die in 2017 in Poperinge, Oost -en Westvleteren doorging. In deze brochure wordt geduid wanneer en waarom deze waterweg werd aangelegd. Een uitweiding over de lakenindustrie is hierbij onvermijdelijk.

Prijs: € 5,00 (+ € 3,50 verzendkost)

Boek Zwart Brood en Soldaatje Spelen

Zwart Brood en Soldaatje Spelen

Publicatie met dvd over de Tweede Wereldoorlog in de Zuidelijke Westhoek. Op basis van getuigenissen van inwoners van de 7 gemeenten van de Zuidelijke Westhoek wordt het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in de regio verteld.

Prijs: € 10,00 (+ €3,50 verzendkost)

Cover 'Bouwen aan Wederopbouw'

Bouwen aan wederopbouw 1914/2050. Architectuur in de Westhoek.

Dit boek brengt de geschiedenis van de wederopbouw in de hele Westhoek in beeld. Het verhaal wordt bekeken door de ogen van zij die deze operatie op het terrein verwezenlijkten: bewoners, lokale politici, plannenmakers, architecten, sociale organisaties en aannemers.

Niet meer beschikbaar.

Gratis publicaties

Brochure 'Hoe Archiveren?'

Hoe archiveren?

Erfgoedcel CO7 en de archiefdiensten uit de Zuidelijke Westhoek stelden een regionale brochure ‘Hoe archiveren? Praktische gids voor het behoud en beheer van jouw archief’ samen. De tips over het behoud en beheer van een archief geven iedereen de kans om een eigen, uniek stukje geschiedenis veilig te stellen voor de toekomst.

Brochure Uitgestald/Ingepakt

Uitgestald/ingepakt - De evolutie van het Geschiedkundig Museum Mesen

In de zomer van 2011 werd het Geschiedkundig Museum Mesen gesloten door de renovatie van het oud stadhuis. De verhuis werd door de Stad en Erfgoedcel CO7 aangegrepen om de collectie samen met de vrijwilligers van het museumcomité en onder begeleiding van een team van specialisten goed onder handen te nemen.

Brochure Suskewiet

Suskewiet - De vinkensport in de Zuidelijke Westhoek

Naar aanleiding van het Suskewiet-project over de vinkensport in de Zuidelijke Westhoek publiceerde CO7 een kleurrijke brochure met een uitgebreide geschiedenis van de vinkensport in de Zuidelijke Westhoek.

Downloads

Onderzoeksgids 'Dagelijkse Leven in de Zuidelijke Westhoek'

Dagelijks leven in de Zuidelijke Westhoek (1900-1914)

Wil je leren welke bronnen en archieven iets vertellen over het dagelijkse leven in 1900-1914 in de Zuidelijke Westhoek, vóór het strijdgewoel er losbarstte? In opdracht van Erfgoedcel CO7 stelde Hannelore Vandebroek van het Geheugen Collectief de onderzoeksgids samen.

Conservatiebrochure Vlaggen

Wat en hoe-boekje vlaggen

Wie meer wil te weten komen over verenigingsvlaggen en hoe je ze thuis zo goed mogelijk kan bewaren, zal vele praktische tips terugvinden in dit wat en hoe-boekje vlaggen.

 

Archief brochures Erfgoeddag

Archief brochures Open Monumentendag

 

Logo CO7