Gezocht: vrijwilligers

 

'Landschap in beeld / Paysage en image' is een digitaal observatorium waar je binnenkort de evolutie van de Westhoek in beelden en op kaart kunt terugvinden. Aan de hand van foto’s uit www.westhoekverbeeldt.be en de mediatheek van het Franse Wormhout zie je hoe onze omgeving doorheen de jaren verandert of net niet. Wil je hieraan meebouwen? Dan kan jij ons helpen. We zijn op zoek naar heel wat vrijwilligers met verschillende profielen.

De fotograaf

Trek je er graag op uit? Hou je van ons landschap en/of onze gebouwen? Vanuit dezelfde ooghoek herfotografeer je een beeld uit ‘Westhoek verbeeldt’ of een andere databank en stuurt dat digitaal door. Je krijgt een thematische lijst met locaties en beelden.

De ziener

Heb je een fijn oog? Je selecteert oude beelden uit ‘Westhoek verbeeldt’ die in aanmerking komen om opnieuw gefotografeerd te worden. Je kent goed de weg in je gemeente (of de Westhoek) en kan via Google Streetview of ter plekke bekijken of het beeld opnieuw op een toegankelijke manier kan gefotografeerd worden.

De afwerker

Ben je graag nauwkeurig? Wil je dat de dingen ‘kloppen’? Deins je niet terug voor wat computerwerk? Via een toegankelijke webpagina voer je beelden van de fotografen en de zieners in en beschrijf je die aan de hand van invoervelden. Deze beelden komen op de website van het observatorium.

De schrijver

Ken je wat van ons karakteristiek landschap of onze gebouwen? Je vergelijkt beelden van onze streek doorheen de jaren en kan de evolutie op een treffende manier omschrijven. Bij voorkeur doe je dat meteen in het achterliggende systeem van de website.

Heb je zin om mee te werken? Heb je vragen?

Schrijf je dan zeker in voor de eerste algemene infosessie via ZOOM op dinsdag 11 mei om 19u30. Op het einde van de sessie is duidelijk wat het project inhoudt en of het iets voor jou is. Je weet welk profiel bij je past.

Voor de 'zieners' en 'fotografen' volgt een tweede online sessie op dinsdag 18 mei om 19u30. Op het einde van de sessie is duidelijk wat de profielen inhouden en hoe je aan de slag kan.

Voor de 'schrijvers' en 'afwerker's wordt de datum nog bepaald.

Alle sessies worden opgenomen en kun je steeds nadien herbekijken.

Dit observatorium kadert in ‘Partons 2.0’, een grensoverschrijdend samenwerkingsproject van Interreg, dat onze grensstreek wil doen heropleven met projecten waar bewoners bij betrokken zijn. CO7 werkt hiervoor samen met Regionaal Landschap Westhoek en het Franse CCHF.