Wonen in een veevoederbedrijf: een kinderdroom die uitkwam

Bert Bonduelle voor zijn familiewoning© TG

Langs de Douvieweg in Watou prijkt een opvallende dakkapel op de woning van de familie Bonduelle. In vervlogen tijden was veevoederbedrijf Pattou er gevestigd. Bert en zijn gezin konden het pand kopen, en inrichten als een echte familiewoning. Een kinderdroom die uitkwam. Bert Bonduelle vertelt:

“Als kind kwam ik hier vaak langs toen er een veevoederbedrijf gevestigd was en deed ik er ook eens kort mijn vakantiejob. Ik was toen al verliefd op het gebouw en hoopte dat ik er ooit zou kunnen wonen. Toen die kans zich aanbood, heb ik uiteraard niet getwijfeld. Het was een kinderdroom die uitkwam.”

«

Als kind kwam ik vaak helpen en deed ik er ook mijn vakantiejob. Ik was toen al verliefd op het gebouw en hoopte dat ik er ooit zou kunnen wonen. Toen die kans zich aanbood, heb ik uiteraard niet getwijfeld. Het was een kinderdroom die uitkwam.

»

Jullie hebben het bedrijfsgebouw omgetoverd tot een echte familiewoning?

“We renoveerden het gebouw, maar altijd met respect voor zijn eigenheid. Ik ken het gebouw en zijn geschiedenis, en dat hielp natuurlijk. Heel wat typische elementen hebben we behouden, zoals de ophaaldeur in de dakkapel om het veevoeder te laden of te lossen. Op zolder richtten we een loft in. Ook de grote garagepoort aan de voorkant is gebleven, en daar is nu een raam. Achteraan, waar heel wat koterij te vinden was, hebben we ook een stuk bijgebouwd. In onze inkom is een oude treurwilg verwerkt, die dateert uit de tijd dat er hier bombardementen waren. De wilg verwijst naar dit stukje geschiedenis en geeft extra charme aan onze woning.”

Wat is jouw favoriete plekje in jullie woning?

“Goh, dat is niet zo evident om er eentje uit te kiezen. Er zijn zoveel mooie plekjes en het is ook allemaal zo weersgebonden. Als het slecht weer is, kan ik enorm genieten van gezellig binnenzitten. Bij goed weer ben ik erop gebrand om buiten te zitten. Je hoort het, het is een woning waar ik me meer dan thuis voel.”

© TG

Contactpersonen