"Elke dag dat heerlijke vakantiegevoel"

klooster mesen© TG

Ontwaken in de schaduw van de Sint-Niklaaskerk in Mesen. Het klinkt als een droom maar bij Inge, Sven en zoon Sam wordt deze werkelijkheid. Zij verwelkomen al bijna een jaar heel wat gasten uit verschillende landen en streken in hun B&B Le Cloître St-Joseph. In het voormalige nonnenklooster komt iedereen tot rust, zowel gasten als gastheer en gastvrouw.

“Wij woonden voordien in het hart van Antwerpen. Na een reis naar Frankrijk hakten we de knoop door om de rust op te zoeken. Ik droomde van een B&B en mijn man Sven steunde me hierin. We startten onze zoektocht en kwamen uiteindelijk in Mesen terecht. Ik was op slag verliefd op de locatie.”

Jullie kochten de B&B in het voormalig klooster en verhuisde zo van de grootste naar de kleinste stad van het land. Een aanpassing?

“We hebben er nog geen moment spijt van gehad. De rust en de hartelijkheid van de mensen hier is zalig. Elke dag hier voelt als vakantie. Heel wat mensen komen ons ook anekdotes en verhalen vertellen over het klooster. Dat is enorm handig als we gasten ontvangen. In onze B&B vind je nog heel wat knipogen terug naar de kloostertijd. Zo vind je hier en daar wat heiligenbeelden en hebben we ook met veel aandacht de inkleding van de kamers verzorgd. We hebben vier kamers die elk verwijzen naar een heilige. Zo is er Saint-Nicolas, Sainte Adèle en suites Saint-Jacques en Saint-Joseph.”

Wat is je favoriete plekje in de B&B?

“Goh, er zijn er teveel om op te noemen. Er is in de eerste plaats de tuin waar het heerlijk vertoeven is. Ook de badkamer in de hoofdsuite ligt me aan het hart. Als ik echt moet kiezen, dan misschien wel de keuken omdat dit mijn “domein” is. Hier bereid ik met veel liefde allerlei gerechten voor de gasten. Daarbij maak ik heel graag gebruik van streekproducten.”
 
© TG