Erfgoeddag 2024 komt 'Thuis'

Download de folderWat maakt een huis tot een echte ‘thuis’? Wat maakt het gewone zo bijzonder, vroeger en nu? Tijdens Erfgoeddag op zondag 21 april schenken we aandacht aan het alledaagse erfgoed dat op het eerste zicht doodnormaal lijkt, maar toch zo waardevol is. Denk aan de vele voorwerpen, erfstukken, familieverhalen en tradities die ons een thuisgevoel geven en mooie herinneringen oproepen aan onze familie. 

Verwacht je aan een dag vol gevoelens, wetenswaardigheden, zintuigelijke ervaringen, ontdekkingen en vragen over de nabije buurt, verbondenheid, migratie, reizen en nog veel, veel meer! 

In de Zuidelijke Westhoek kan je deelnemen aan 23 boeiende activiteiten! Voor bepaalde activiteiten moet je wel vooraf inschrijven. De regionale brochure kan je hier downloaden maar je vindt ze ook op verschillende publieke plaatsen in de steden en gemeenten van de Zuidelijke Westhoek. Wil je graag een brochure in de bus? Stuur dan een mailtje met naam en adres naar nick.coorevits@co7.be.

Weekend van het Volkscafé 

Opzoek naar wat verpozing tijdens jouw Erfgoeddagroute? Tijdens 'Weekend van het Volkscafé' kan je even 'thuiskomen' in een van de vele volkscafés in de Westhoek. Pik een concertje mee, waag je aan klassieke volksspelen, geniet van een frisse picon of hef het glas met een lokaal biertje! 

In de Zuidelijke Westhoek kan je in 36 cafés terecht. Meer info en alle deelnemende cafés kan je hier vinden. 

Contactpersonen