Erfgoeddag 2024 komt 'Thuis'

Campagnebeeld Erfgoeddag 2024Op zondag 21 april 2024 is het opnieuw tijd voor Erfgoeddag. Met het thema 'Thuis' zoeken we uit wat het gewone zo bijzonder maakt, vroeger en nu. Een dag vol gevoelens, wetenswaardigheden, zintuigelijke ervaringen, ontdekkingen en vragen over uw nabije buurt, verbondenheid, migratie, reizen en nog veel, veel meer!  

Erfgoeddag is hét moment om het lokale erfgoed in de kijker te plaatsen. Elke activiteit moet een duidelijke link hebben met roerend en immaterieel erfgoed. Wil je iets organiseren maar nog wat ideeën nodig? De inspiratiebrochure kan je hier raadplegen.

Ook dit jaar vinden de erfgoedweken plaats voor scholen. Zie jij jezelf als klasbak voor de klas staan? Doe dan zeker mee! Weet je niet goed hoe je zo’n les in elkaar steekt? Samen met FARO en Oetang helpen we je op weg.

Zin om mee te doen?

Borrelt er bij jou al een idee voor een publieksactiviteit of lesactiviteit? Registreer je activiteit dan via de onderstaande knop.

Schrijf je in

Enkele data voor in jouw agenda:

  • 8 januari 2024: Webshop FARO opent om gepersonaliseerd promomateriaal te bestellen.
  • 12 januari 2024: Zachte deadline voor de registratie van publieksactiviteiten op Erfgoeddag. Je kan je activiteit nog aanpassen na dere datum.
  • 1 maart 2024: Laatste dag om gepersonaliseerd promomateriaal te bestellen bij FARO.
  • 21 april 2024: Erfgoeddag!
  • 15 april tot 26 april 2024: Erfgoedweken!

Contactpersonen