Heb jij een ❤️ voor erfgoed?

1 juli 2024

Heb je interesse voor geschiedenis, religieus erfgoed of fotografie? Werk je graag in teamverband en heb je oog voor detail? Dan ben jij de vrijwilliger die wij zoeken!

Ben jij geïnteresseerd in geschiedenis, religieus erfgoed of fotografie? Werk je graag in teamverband en heb je oog voor detail? Dan ben jij de vrijwilliger die wij zoeken!

In de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Zonnebeke willen we het religieus erfgoed inventariseren. Met deze inventaris kan ook in de toekomst goed zorg gedragen worden voor de objecten. Dit project loopt kortstondig van 16 tot 20 en van 23 tot 27 september en we zoeken vele helpende handen.

Tijdens het inventariseren zijn er diverse taken waarvoor we vrijwilligers met verschillende talenten nodig hebben:

 • Fysiek nummeren:
  Gebruik verschillende technieken zoals naaien, schrijven en de vernis-stift-vernismethode. Een fijne hand en naaiskills zijn hierbij handig.
 • Reinigen:
  Voer droge reinigingen uit met een museumstofzuiger die je gemakkelijk op de rug draagt.
 • Registreren:
  Leg basisgegevens van ieder object digitaal vast: titel, materialen, techniek, afmetingen en beschrijving. Er wordt een infosessie georganiseerd op 9 september om 14:00 uur in het Passendaele Museum in Zonnebeke om je vertrouwd te maken met de beschrijvingen en terminologie.
 • Fotograferen:
  Maak kwalitatieve foto's van elk voorwerp. We voorzien een uitgebreide fotoset en zoeken ook iemand die helpt met het plaatsen en draaien van de stukken.

Geïnteresseerd of heb je vragen? Neem contact op met Sofie Van de Wiele.

Doe mee en help ons om dit waardevolle erfgoed te behouden!

Contactpersonen