Netwerk Cultuureducatie

Praktijkdag Cultuur in de klas 2015

Praktijkdag 'Cultuur in de klas' (2015) ©CO7
© Michaël Depestele

CO7 brengt partners uit de sectoren cultuur, jeugd en onderwijs bij elkaar. Het netwerk doet aan expertiseopbouw en –uitwisseling en aan afstemming van vraag en aanbod.

Opzet

Samen met onder meer de kunstacademies, bibliotheken, cultuurdiensten, jeugddiensten en de scholen in de regio werkte CO7 de afgelopen jaren een cultuureducatief beleid voor de regio uit. Onder cultuureducatie verstaan we kunsteducatie, erfgoededucatie, leesbevordering, mediawijsheid.

Acties

Dit resulteerde o.a. in de folder ‘Cultuur in de klas’, gezamenlijke communicatie Kunstendag voor Kinderen, Boekenkaftdag, educatieve pakketten ‘De Straat van Kaat’ en ‘Erfgoedkids 2.0’, cultuurkampen voor kinderen, projectsubsidies, vormingsmomenten voor onthaalouders, de Praktijkdag ‘Cultuur in de klas’, …

Partners

Gedurdende drie schooljaren (2012-2015) kreeg CO7 ondersteuning van de Vlaamse Overheid voor de ontwikkeling van een ENCE (ExpertiseNetwerk CultuurEducatie) voor de Zuidelijke Westhoek. Hiertoe werd een dossier ingediend in nauwe samenwerking met Dé Acadamie (Ieper) en De Kunstacademie (Poperinge).