Save-the-date: online infosessie: Beurzen voor het doorgeven van vakmanschap in een meester-leerlingtraject

14 april 2021

Eind april 2021 lanceert de Vlaamse minister van Cultuur officieel de nieuwe beursoproep voor het doorgeven van vakmanschap in een meester-leerlingtraject. 

Met de meester-leerlingbeurzen wil de minister vakmannen en -vrouwen de kans geven om intensief samen te werken met één of meerdere leerlingen om zo hun kennis en kunde door te geven aan het talent van de toekomst. Meester en leerling(en) vormen een partnerschap en ontvangen samen de beurs die hen toelaat om het diepgaand en tijdrovend proces van kennisoverdracht aan te gaan.

Vakmanschap is een breed begrip: het kan gaan om ambachten, maar ook om toegepaste kunsten, podiumkunsten, vertel- of muzikale tradities, instrumentenbouw en meer. 

Wil je weten of je kans maakt op een beurs, als meester of als leerling? Hou alvast dinsdag 11 mei 2021 van 19u30 tot 21u30 vrij in jouw agenda!

Tijdens de online infosessie kom je alles te weten over het nieuwe reglement en de aanvraagprocedure. 

Inschrijven kan vanaf eind april, na de officiële bekendmaking.

Benieuwd hoe een beurstraject er kan uitzien? Lees Borgen voor morgen: Vakmanschap doorgeven in meester-leerlingtrajecten en ontdek enkele inspirerende avonturen van meesters en leerlingen die in 2019 en 2020 samen aan de slag gingen.