Doe mee aan Open Monumentendag 2024!

En route!

Ga aan de slag met het thema van 2024

Zondag 8 september is het opnieuw Open Monumentendag! Net zoals de voorbije jaren, sluiten we ons voor deze 36e editie opnieuw aan bij het Europese thema van de Open Monumentendagen. Dit jaar is dat "Heritage of Routes, Networks and Connections".

Onder de noemer ‘En route!’ trekken we samen op tocht langs grote banen, kleine paadjes, spoorwegen en rivieren en staan we stil bij de monumenten en verhalen onderweg. Het thema biedt een waaier aan mogelijkheden, want mensen en samenlevingen zijn altijd al in beweging geweest! Er zijn dus verschillende invalshoeken, of liever invalswegen, die dit jaar opnieuw kunnen zorgen voor een boeiende editie van Open Monumentendag.

Meedoen met het thema is geen verplichting maar het heeft wel een heel aantal voordelen. Je wordt zelf uitgedaagd om vanuit een andere insteek naar je monument te kijken, en dat kan verrassende resultaten opleveren. Voor bezoekers is een extra activiteit naast het vaste aanbod vaak ook een extra reden om langs te komen. En in de algemene publiekscampagne en pers ligt de focus meestal op het thema, wat extra aandacht voor jouw activiteit kan opleveren als je daar bij aansluit.

Inspiratie nodig? Deze vind je hier.

Contactpersonen